Ana Sayfa
Facebook Sayfasına Gitmek İçin Tıklayınız Twitter Sayfasına Gitmek İçin Tıklayınız
  • DANS GECELERİ

    yaz ve kış farklı mekanları kullanıyoruz. whatsapp 0532 6239931
  • SALSA BACHATA TANGO KİZOMBA MERENGUE CHA CHA

    TÜM EŞLİ DANSLAR
  • MODERN DANS HIP- HOP

  • DÜĞÜN DANSLARI- VALS - ZEYBEK - ÖZEL DANSLAR

  • FESTİVALLER...

    TÜM DÜNYA HALK DANSLARI EĞİTİMİ
  • DANSIN , A' sı, B'si, C'si

    dansın her türü
Drama-Tiyatro

 


DRAMA NEDİR?


 Drama, çağdaş öğretme sistemlerinde son yıllarda sıklıkla kullanılan yeni bir oluşumdur. ,Drama bir düşünceyi beden diliyle, hareket ederek, devinimle anlatımdır.


Diğer bir ifadeyle drama; insanın kendini başkalarının yerine koyarak çok yönlü gelişmesi, bireyin eğitim ve öğretimde aktif rol alması, kendini ifade edebilmesi, araştırma istek ve arzusunun artması, yaratıcı olması, yaşamı çok yönlü algılaması,bireyin angarya haline dönüşebilen eğitim ve öğrenme isteğinin artmasını sağlayan eğitim yöntemidir.


Drama ‘yaparak-yaşayarak öğrenme’ bakımından en etkili eğitim yöntemlerinden biridir.


DRAMA VE EĞİTİM


Eğitimde, ülkemizde en çok başvurulan yöntem öğretmenin anlatıp öğrenenlerin dinlediği klasik yöntemdir. Bu yöntem birçok konuda işe yaramakla birlikte bazı konularda yetersiz kalmaktadır. Günümüzde teknolojik gelişmeler, günlük yaşam nedeniyle bireyin sosyalleşme sürecinde aile, komşular, akrabalar vb. yakınların etkisi azalmıştır. Bu nedenle akrabalık ve komşuluk ilişkileri sırasında yaşantılar yoluyla edinilen bilgilerin bireye kazandırılması ve bireyde olumlu değişmeler sağlanması amacıyla drama tekniğinin eğitimde uygulanması zorunluluk haline gelmiştir.


Ezbere dayalı bir eğitim çocuğun zihinsel gelişimini, araştırmasını, paylaşmayı öğrenmesini engeller. Drama ise, çocuğu geliştiren yetiştiren başlı başına bir eğitim alanıdır.


DRAMA OYUN İLİŞKİSİ


Drama ile oyun iç içedir. Drama oyunun pek çok özelliğini barındırır. Oyun, çocuk için yemek, içmek kadar önemlidir. Drama süreci içinde çeşitli oyunlarda yer alabilir. Çocuk, oyunda ben, sen ve biz kavramlarını öğrenir. Paylaşma, yardımlaşma, yenme ve yenilmeyi yaşayarak öğrenir. Oyun kız erkek çocuklar arasındaki ayrımın, çekişmenin azalmasını sağlayabilir. Güven duyma, karar verme, iletişim kurma drama ile oyun arasında ki ortak noktalardır. Dramanın kökeninde oyun kavramı bulunduğuna göre eğitimde drama da da kültürel ve evrensel oyunlardan yararlanılır . Oyunda ki etkileşim ile toplumsal yaşantıdaki etkileşimin benzer olması, oyunun eğitimde drama da kullanılmasına neden olmuştur. Eğitim de drama grupla yapılan oyunsu süreçlerdir.  


 


 


 


 
Sonuç 10 (10 /2 )
Antalya merkezi adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya party adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya çimen daran sitesi adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya cha-cha adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya merengue adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya hiphop adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya adım dans kursu adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya merengue adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya flamenco adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya chacha adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya Dans adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya resim adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya en ucuz dans okulu adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya videoları adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya Hip Hop Dans Kursu adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya Latin dans gecesi adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi, Antalya pro adım dans, adım akademi, adım dans ve sanat merkezi,  

Adım Akademi Dans ve Sanat Merkezi © 2012-2023  |  Tüm Hakları Saklıdır
Tel: 0532 623 99 31 Email: info@adimakademi.com design by Esa Yazılım